PANAMBIH EMUTAN KEUR pribados khususna/netter anu sanesna. DINA GUNEM CATUR WAJIB-FARDHU dihandap:

BendoDAUHAN ALLOH :”WAMAA KHOLAKTUL JINNA WAL INSAAN ILLA LIYA’BUDUUN”.

Alloh midamel Jin sareng Manusa teh Supaya Aribadah ka MantenNa, janten dasarna urang dihirupkeun di alam Dunya ieu sanes pikeun perkara anu sanesna, tapi estuning pikeun Ibadah ka Alloh SWT.

NAHA AYA CONTO/PARENTAH ti KANJENG NABI+NAHA AYA PANYAREK ti KANGJENG NABI SAW? (ieu salah sawios konsep dina nangtoskeun Hukum dina perkara), margi DINA AL-QUR’AN jelas, yen Kanjeng Nabi Muhammad SAW teh “Nepikeun Perkara anu di Parentahkeun ku Alloh sareng Nepikeun Perkara anu di Larang ku Alloh”.

MUSTAHIL upami kanjeng Nabi SAW kalangkung dina ngadugikeun perkara Ibadah anu di Larang ku Alloh sareng Perkara anu di Piwarang ku Allohna…margi pan di kiatan ku ayat anu terakhir dilungsurkeun “Al-Yauma Akmaltu lakum diinakum dst tea…

Hukum AL-QURA’AN+Hadist teu tiasa Robih ku JAMAN.

—-tah-tah “Upami pribados tulas-tulis di ieu Blog, niat karna Alloh (da puguh teu aya anu muruhan atawa lain hayang pupujieun, tapi estuning hayang umajak Silih Asah ka sasama) tuluy nepikeun Ayat-ayat Alloh sareng Hadistna liwat ieu Blog, naha ieu kalakuan teh tiasa janten Ibadah ka Alloh?? tur padahal teu aya Conto ti Kanjeng Nabi SAW+teu aya Panyarek ti Kanjeng Nabi SAW. naha tiasa janten Ibadah/Heunteu????

—-pedah saur seratan insial nami “simkirung”=>” pernah nguping simkuring teh, ……. dasarna ibadah teh haram kecuali aya parentahna ( ti alloh).”.

————————————————————————————–

Dina Ajaran Rosululloh Sholat anu ayeuna 5 Waktu mah di Fardhukeun sanes di Wajibkeun.

da memang teu aya Sholat Wajib dina Al-Qur’anna boh dina Hadistna.

Aya oge Sholat Fardhu mungguh HADIST Kanjeng Nabi SAW. anu WAJIB mah nya eta MA’RIFAT tea mungguh HADIST Kanjeng Nabi SAW.

– Awwaluddiini Ma’rifatubillahi, anu sanesna deui : Awwalu Wajibul-linnaasi Ma’rifatubillahi.

1. MA’RIFAT—>hukumna WAJIB pikeun jalma anu nincak baligh, berakal bade Lalaki/Awewe.
2. SHOLAT—>hukumna FARDHU pikeun jalma anu nincak baligh, berakal bade Lalaki/Awewe.

seratan 1,2 di luhur punten sanes maksad bade ngarobih anu parantos ilaharna di urang dina nuliskeun urutan 1. Syahadat, 2. Sholat, 3. Puasa dst.

disebat/diucapkeun/diseratkeun Sholat WAJIB 5 Waktu sotenan eta mah saur Idiologi Ulama anu ngawajibkeunnana dina ngamafhum Ayat Al-Qur’anna…(Hukum Fiqih)…tah…tah..tah.

FATWA MUI tiasa Benten sareng FATWA Ulama-ulama di ARAB SAUDI tiasa benten sareng FATWA Ulama-ulama di Nagara IRAN (Syi’ah) dina ngadamel hukum perkara anu sami. Mana nu paling kiat dina Hujjahna ku pamikiran urang, supados ulah TAQLID BUTA tea.

dugi kadieu heula….

Manggakomentar Netter anu sanesna, Urang Silih Asah pamahamannana, Silih Asuh dina milampahna, Silih Asih dina hirupna…heheh mangga-mangga

13 thoughts on “PANAMBIH EMUTAN KEUR pribados khususna/netter anu sanesna. DINA GUNEM CATUR WAJIB-FARDHU dihandap:”

  1. sukapura.wordpress.com write begin ======
    —-tah-tah “Upami pribados tulas-tulis di ieu Blog, niat karna Alloh (da puguh teu aya anu muruhan atawa lain hayang pupujieun, tapi estuning hayang umajak Silih Asah ka sasama) tuluy nepikeun Ayat-ayat Alloh sareng Hadistna liwat ieu Blog, naha ieu kalakuan teh tiasa janten Ibadah ka Alloh?? tur padahal teu aya Conto ti Kanjeng Nabi SAW+teu aya Panyarek ti Kanjeng Nabi SAW. naha tiasa janten Ibadah/Heunteu????

    —-pedah saur seratan insial nami “simkirung”=>” pernah nguping simkuring teh, ……. dasarna ibadah teh haram kecuali aya parentahna ( ti alloh).”.

    ————————————————————————————–

    sukapura.wordpress.com write end ======

    tantos pa sukapura anu langkung uninga……
    kan aya perintah kanggo nyiar elmu, tangtos aya perintah masihan elmu (sampaikeun anging ngan sa ayat) etama bd di sakola atanapi di pangaosan atanapi dina seratan blog, disawah di susukan atapi dimana wae.. eta tah nu ngajadikeun ibadah kana nyerat dina blog.(eta ge mun nyerat nu hak sareng ikhlas nu nyeratna)

    trus ayeuna sholat aya parentah ibadahna
    sholat teh sae. aya parentah sholat boh hadist boh quran
    ah sae iyeuh. misal terus we ulama teh marentahkeun kudu sholat antara lohor jeung asar.
    mun teu sholat bakal kiyeu kitu.
    tah eta jadi bidah (kelelebihi)
    sedengkeun kan parentah atanapi larangan t aya.

    trus deuih
    sholat shubuh teh wajib.
    khunut teh ibadah da aya parentahna
    iyeu jadi aya anggapan dina sholat shubuh kudu make kunut(atanapi wajib. dan mun t wajib mah naha dina sholat shubuh aya wae kunut).
    sedengken parentah kunut teh sok laksanakeun mun umat islam aya dina musibah, etage umat islam dina sadunya. tah iyeu siga nu wajib aya kunut dina satiap shubuh.
    kalelebihi teu????
    mun kalelewihan berarti bidah.

    tah ayeuna soal tahlilan sareng muludan
    aya t katerangan jaman rosululoh aya tahlilan sareng muludan.
    keluarga rosullulloh saren rosululloh nyalira pas pupus di tahlilan t??? trus hari lahirna rosululloh di peringati teu ku umat islam atanapi ku keluarga rosululloh??

    mun enya kitu mana keteranganna

  2. heheheh, hihihihi….punten yeeeuuh, pembahasannna teu kenging waka LUNCAT MULANG!! sae na mah, supdos jentre sareng ngentep seureuh….., urang hiji-hiji wae atuh, ayeuna tos nambihan deui yeuuh pasualannana janten kana Qunut…

    Pasualan dina ngahartoskeun Ma’rifat oge teu acan rengse, bentenna Wajib sareng Fardhu oge pon kitu teu acan aya anu ngadadarkeun…

  3. insial simkirung nyerat :

    =>”ah sae iyeuh. misal terus we ulama teh marentahkeun kudu sholat antara lohor jeung asar. mun teu sholat bakal kiyeu kitu. tah eta jadi bidah (kelelebihi) sedengkeun kan parentah atanapi larangan t aya.”.

    tah palih dieu pribados sapuk/satuju sareng seratan “simkirung” diluhur, eta teh Bid’ah, ditambihan conto ku pribados, “dina sholat Shubuh kulantaran ari isuk-isuk mah tanagana masih keneh lobaaaa, tuluy we Raka’atna di tambahan, nutadina du rokaat-ditambahan jadi 4 rokaat misalna, di saruakeun jeung jumlah rokaat lohor, PUASA ROMADHO kulantaran gede ganjarannana ditambahan we di bulan ROBIUL-AWWAL -> tah ieu BID’AH DHOLALAH tea, “KULLU BID’ATUN DHOLAALATUN”.

    Janten didieu kedah dibentenkeun IBADAH KA ALLOH teh antawis Ibadah MAHDHOH sareng GHOIR MAHDHOH, supados aya batasan+Waro (apik/hati-hati) dina nangtoskeun Hukum dina nerapkeun Hadist Bid’ah.

  4. nya atuh sok jelaskeun naon marifat

    terus naon bentenna fardu sareng wajib, asa teu aya bentenna dina makna mah ngan benten bahasa wungkul

  5. Sami-sami teh LiezMaya, hampuntenna kasadayana…kupribados teu acan dijentrekeun perkawis Wajib-Sareng Fardhu, masih ngantos netter anu sanesna manawi aya anu kersa ngadadarkeunnana, utamina mah pribados nuju pakepuk keneh sareng padamelan….sakitu heula

  6. sampurasun kang,,, ngiring di ajar ah perkawis tauhid na.
    perkawis di luhur… fardu sareng wajib teh sami2 bahasa arab… hehehehe
    mung pami wajib mah teu tiasa di toleransi…pami fardhu mah sok aya toleransi na…
    sapertos sholat 5 waktos…kanggo kaom hawa mah nu nuju menstruasi…geuning teu kenging sholat…komo shaum…sareng sajabana.

    panginten eta ge…..

    mugia di dadar cing lengkep ah ku ahli na…

    rampeeesss.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s