Islam Jeung Pluralisme 5

[Urang Sunda] Re: [kisunda] Islam Jeung Pluralisme
— In urangsunda@yahoogroups.com, surtiwa surtiwa <surtiwa@…>
wrote:

>
> Waduh hade pisan baraya….ari anu resep tuung toong
> mah eta anu diharepkeun…seueur wawasan…tara
> ngahakiman…tara padungdeng dina delman….tiasa
> ngajenan sagala pamadegan..lamun ngalempengkeun oge
> nganggo atanapi nyebat
> referensina..atanapi..mazhabna……

Leres Bah Surtiwa, seratan Kang Agus Wirabudiman seueur keur
lenyepaneun. Kaleuwihan Kang Agus Wira, manehna terang Sajarah Islam.
Ieu no loba dipopohokeun ku urang ayeuna. Urang kadang-kadang boga
anggapan Islam nu ditarima ku urang ti kolot jeung guru/Ustadz teh,
teu ngalaman proses anu panjang. Ti jaman Kangjeng Nabi, bleg jleg
langsung ka ustadz nu ngajar urang. Padahal Islam teh umurna geus
1400 taun. Salila eta tangtu wae ngalaman sagala rupa. Kang Agus
masihan referensi situs-situs soal aliran Syiah.

Aya untungna oge upami urang sakali-sakali nganjang ka situs eta, sanes bade ngiringan
aliran Syiah, tapi keur wawasan, yen sabenerna Islam teh Prural (jamak) henteu hiji. Syiah diagem ku 30-40% umat Muslim di Dunya ieu.

Jadi sanes mazhab alit. Fiqihna oge beda jeung Muslim Sunni.
Contona waktu kuring padudengan jeung Kang Malki, kuring nunjukkeun
waktu sholat urang Syiah (Mazhab Jafari, Mazhab di Syiah
pangageungna) ngan tilu waktu, sanajan sholatna mah lima kali. Tapi
Sanggeus lohor langsung Ashar, sanggeus Magrhib langsung Isa. Jama
Sholat di Sunni oge biasa, ngan pan di Sunni mah Ngajama teh aya
saratna, teu kitu wae asal dihijikeun. Tapi punten, kanu leuwih
terang, kuring dikoreksi bisi lepat, maklum lain akhlina ….

Baktos,
WALUYA

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s