Islam Jeung Pluralisme 6

Re: [Urang Sunda] Islam Jeung Pluralisme->cep Wirabuana

http://groups.yahoo.com/group/urangsunda/message/108331

Urang cobian kana Sundakeun Pa Kuncen…

Kang Agus W nyerat :
milampahna tangtu moal lepas tina rupa HAWAning NAFSU
nu ngancik dina raga salira.

TARJAMAH :
Ka leuwi sipatahunan, leuwi nu ngarungsang diri
diri anu sakiwari
Rek muru BURULUNG TUJUH,ngaliwat ka Pajajaran
bongan hayang PULANG….ANTING
Padungdengan…padungdengan jeung usikna PANGANCIKAN…
PUUUN…AMMMPUUUUNN…

Kang Agus W nyerat :
Nabi saw bersabda :”Perumpamaan Ahlul Bayitku ibarat
bahtera Nuh, Siapa yang ikut berlayar bersamanya dia
akan selamat, dan barangsiapa yang enggan dan
terlambat, dia akan tenggelam”. (Ibnu Hajar, Zawaid
Musnad Al-Bazzar Hlm.277; At-Tabrani, Al-Mu’jam
Al-Kabir, Juz I, hlm.168).

tah…eta tangkuban parahu geura balikeun ulah nangkub wae…
bisi kaburu “ngabeledug”…
diri urang teh ulah nangkub wae atuh…geura tangkarakeun…
ditangkarakeun mah bisa dieusian…
pake lalayaran weh…tos malik mah…
lalayaran di dano bandung…bandung teh fungsina ma’rifat, mun
tos ma’rifat baris salamet…
lalayaran di dano…sakali2 teuleum…geura….dina jero dano teh
aya nanahaon…(baca lalakon dewa ruci/bima…nyugcrug diri dina lautan/
samudera illahiyah/tauhid…)

Kang Agus W nyerat :
Oooh berarti lain maca tulisan hurub Arab ari kitumah,
tapi kedah maca Ciptaan Pangeran tegesna diri Manusa.
Kahartos ku simkuring kedah maca diri satangtung téa,
salaku damelan Pangeran.

TARJAMAH :
Narangtang nyawang waruga, nilik titis tulis diri…
Ebreh sapangreretan, atra raga kanti sukma…
Jung Nangtung wawuh kakujur, ajeg tenget kapangadeg
Hurip INgwang hurip INGSUN, jirim jisim pangancikan
ROH hurip NYAWA lan SUKMA, gumulung sabudeur awun
Gelar patarema RASA, sampurna JATIning SUNDA

Bray caang bray narawangan, wangi diri sanubari
Gorejag saringkang ringkang, Rancage hate awaking

Kang Agus W nyerat :
mertélakeun
yén KAKAWASAAN ALLOH leuwih deukeut tinimang urat
beuheung jeung beuheungna nya éta ROH (AKU/KURING anu
HIRUPna)

TARJAMAH :
Nu Jauh Urang Deukeutkeun, Geus deukeut urang Layeutkeun
Geus layeut urang Paheutkeun, Geus paheut SILIHWANGIkeun…

terakhir….Innalillahi wa inna ilaihi raji’un….mulih ka jati mulang
ka asal

TARJAMAH:

Pajajaran kari ngaran, Pangrango geus narik kolot
Mandalawangi ngaleungit Nya dayeuh geus jadi leuweung
Nagara geus lawas pindah saburakna Pajajaran
Di gunung gumuruh suwung geus tilem jeung nagarana

Turun ti gunung gumuruh kahujanan ku malati
Nya moyan di Pamoyanan Papanggih jeung urang Dami
Anu keur madeup ka dayeuh…ka Wangi….Huung Ahuuungg..

kapungkur mah…seueur keneh karuhun urang anu “mulih” teh
teu ngariweuhkeun batur…mulang nyalira weh…raga lan sukmana..
sampurna…
ngan disebatkeun weh ku anu teu apal mah…tilem.

ari ayeuna…taki2…
numatak kudu hade ka sasama…bisi ke urang ninggalkeun cangkang
waruga…sanajan anu JATI bisa mulih ka ANU sajatiNA…
eta cangkang waruga teh kudu aya nu nyareatan…
naha daek ditinggalkeun kitu wae tepikeun ka bau bangke di pakarangan
euweuh nu ngurus/nyareatan waruga urang teh??…

JELEMA MAH NGARIWEUHKEUN JELEMA…KUDU HADE KA SASAMA JELEMA…

salam,
Jaka

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s