Sanghyang Siliwangi

Richadiana Kartakusuma ‎”Sanghyang Siliwangi medalna poe kasa lemah windu suda mangsa,candrakala nawa mangsa guna desa. Mun dina ihingan mangsa urang Amrik mah, nimbal ditunggul kapitu wulan kapanca. (Hari lahir Prabu Siliwangi jatuh pada hari Minggu, tanggal ke tujuh, bulan kelima, tahun 1447 Masehi. Jadi, hari lahir Prabu Siliwangi adalah Minggu, 7 Mei 1447 Masehi.)

2 thoughts on “Sanghyang Siliwangi”

    1. Numawi kang Fauzi… dina sajarah urang (Nusantara) seueur keneh anu pabeulit (PASINGSAL), ti kawit Tahun, Ajaran Agemannana oge patukeur (Jati kasilih ku Junti) tur padahal BUKTI arkelogi na mah geuniing dugi ka mangjuta-juta tahun, keun urang papay… sugan anu pasingsal jaradi merenah deui…

      Keun ayeuna mah pasingsal oge… tinimbang teu aya teuing anu mapay..na..urang sami-sami sasarengan mapayna, silih asah elmu panemu na, supados ngarentep ngajadi tumpeng…hehe🙂.

      kitu panginten sementawis heula mah… hehe🙂. nuhun-nuhun.

      hatur nuhun parantos rurumpaheun…

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s