Lebaran

di wahangan loba hurang
hurang gede matak bungah
na sawangan bet hariwang
hariwang ku loba salah

jero leuweung loba oa
oa hideung tinggulantung
jero hate keueung rosa
keueung sieun goreng tungtung

lega laut loba lauk
lauk gede lauk leutik
tega kula tunjak tunjuk
nunjuk goreng nuduh licik

jangkung gunung luhur jujul
mayakpak babakan handapna
langkung saur osok rahul
ngagonjak sok sahayangna

tah didinya nya sarakan
nya kadinya nu di seja
tah ayeuna kasempetan
nya kudu menta hampura

Wilujeng Idul Fitri, hampura sagala dosa kuring nya.
hatur nuhun

Agus Wirabudiman

Advertisements