Bubuka

51.jpgMiara Budaya lemah caina sewang-sewang mangrupikeun salahsawios laku anu hade, hade mungguh Adat oge mungguh Agama. Salah sawios Agama anu kakoncara wangkit ayeuna tina Agama anu di atur dina Undang-Undang Nagara Urang (Indonesia) tiantawis na Agama Islam.

Di Al-Qur’an Kitab Sucina anu ngagem Islam dicarioskeun yen Alloh nyiptakeun manusa teh mangrupa-rupa suku jeng bangsa. Keterangan ieu teubisa dirobah, teu bisa di apilainkeun, dilalaworakeun pikeun ummat Islam kantenna upami manusa dimana wae ayana anu anu ngagem kana ieu ajaran mirosea kana bahasana, budayana sewang-sewangan tangtos patojaiyah, nyulayaan kana papagon, kana Takdir Alloh SWT anu nandeskeun yen manteNa nyiptakeun manusa teh mangrupi-rupi suku jeng bangsa, laki-laki+awewe.

Kunaon make kudu dipiara Bahasa, Budaya sorangan?

Margi upami teu dipiara moal aya “Lita’arofu”, maol aya sillaturahmina, moal aya amal ibadah pikeun lita’arofu ngaitkeun sillaturahmi, moal wawuh kana rupi-rupi suku jeung rupi-rupi bangsa da nyahona, miarana Bahasa, Budaya ukur miara anu tiluar datangna. Ari Budaya, Bahasana nyalira diapilainkeun antukna poeken lalampahan dilemah caina.

Mugia katampi dina Bubuka ieu…

Rampes

19 thoughts on “Bubuka”

  1. Sampurasun!
    Numawi simkuring téh nuju kukurilingan di alam marakayangan. Bet kairid ku cikiih, kabawa ku cileuncang, ana bras téh geuning ka dieu. Atuh sakantenan wé, maksad li ta’arafu téa. Hatur nuhun!

  2. Rampes…
    Hatur nuhun ka dé Nasrul, ngersakeun rurumpaheun..

    mangga komentaranna blog nu aya, kacida bingahna simkuring aya batur silih asah-silih asuh-silih asih….

    hatur nuhun

  3. Assalamualaikum Wr. Wb

    Nepangkeun simkuring ti dusun Mangunreja linggih ayena atanapi nuju ngumara di Bekasi-Tambun, masih kasebat katurunan Sukapura upami nganilik ti silsilah kulawargi, ieu abdi mani ngaraos bingah pisan ku ayana situs panepung kulawargi Sukapura ieu, kalereusan abdi oge kagungan situs anu masih di garap sareng peryogi pisan tambihan Data, ngenaan Silsilah Sukapura anu langkung lengkap sareng akurat.
    ieu Data Simkuring anu mudah2an upami aya Info/Bewara tiasa di Wartosan :
    Jeneungan : R. Gun gun Abdul Majid
    Telepon : 021-71134635
    Linggih ayena : Perumahan Graha Prima Blok T-11 No 57, Tambun Selatan

    1. Wa’alaikumsalam Wr Wb
      Haturan kang Gun…
      hatur nuhun kana kasumpingannana di ieu blog, numawi blog ieu teh kanggo ngaraketkeun deui wargi-wargi sukapura, anapon sing saha wae anu kagungan ngenaan data silsilah sukapura sewang-sewangan pamugi tiasa di kempelkeun/dipostingkeun di ieu blog. Simkuring teu acan kabujeng nulis diieu blog ngenaan data silsilah anu katampi ti R. H. Moh. Iyos Yudaradja (pu Ua) kapungkur anjeuna Ketua Komisi Sejarah Sukapura.

      Janten sahawae palawargi anu kagungan silsilah Sukapura tiasa di postingkeun di ieu Blog.

      hatur nuhun kang Gun…
      rampes

  4. assalamualikum
    sampurasun kanu ngageugeuh blog ieu..:)
    nepangkeun simkuring teh ambu asih .ari padumukan mah bandung tea ari rorompok di pasirluyu..bade ngahatur keun nuhun pisan ku ayana blog ieu..ayeuna teh nuju aya papancen ti pun anak kls 1 smp nya eta milarian gongeng sunda…meni asa kabantos pisan…..mun tiasa mah sareng kamus na.da ari murangkalih ayeuna mah geuning kirang paos kana bhs indung teh.. komo bahasa kanggo ka batur jeung kasorangan babaliut
    hatur nuhun pisan ayeuna bade neraskeun milarian
    wasalam
    ambuasih

  5. Tahun 1992 aya urang walanda motretan panganten ti kawitan Masjid Agung Tasik dugi ka bumina panganten anjeuna gogodeg mani atuh seni sunda geuning pangantenteh dianggean adat Barat.
    urang walanda deui aya limaan numpang kana TKL bade ka Cikalong kondektur ngagurutu ” Tah ieu geuning urang bule nu ngaheurinanteh”
    ka kuping ku salah saurang walanda teh teras ngawaler “Naha pan sami mayar” atuh si kondektur isineun teu nyangka urang walanda teh tiasaeun basa urang.
    di Singaparna ka Tasikeun urang bule deu wae ningali Colt bak mogok si bule 6 urang nawarkeun jasa rek pangdorongkeun supirna atoheun teras sapeda ,tas dikaluhurkeun kana colt bakeun na atuh saderek geus ngagerung teh mesinna si supir tehnik make kabur duka ka mana atuh lapor ka polres Tasik duh urang Sukapura ulah ngisinkeun

  6. sekedar info ..sya menemukan 40 lebih makam yang kononya makam R.wangsakerta berikut keluarganya yg berlokasi di kab.sukabumi yang tepatnya di daerah karang tengah di belakang pabrik MGL … kondisi makamnya sudah tidak terurus .. info lebih lengkap call 08994931959

  7. salam sholawat sampurasun asa bingah pisan aya blog anu ngaguar kana ka sundaan asa papanggih bongbolong keur sim kuring anu poekeun obor kanu janten karuhun kusabab kanu jadi kokolot tos teu araya hapunten kang sim kuring butuh pisan kana kasundaan nami abdi: junaedi ti karawang email:syeh_quro@yahoo.com hp:085718821414

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

nyungsi diri nyuai badan angelo paesan tunggal

%d bloggers like this: